3300 Eger, Nagy-Eged u. 48.
Tel.: +36 36 412 872, +36-30-380-5218
SZÉP Kártya elfogadóhely

SZÉP Kártya elfogadóhely

Az Apartman Eged Vendégház SZÉP Kártya (Széchenyi Pihenő kártya) elfogadóhely:

 • OTP Széchenyi Pihenőkártya
 • K&H Széchenyi Pihenőkártya
 • MKB Széchenyi Pihenőkártya

SZÉP Kártya – hasznos információk

A SZÉP Kártya egy bankkártya jellegû, univerzális elektronikus utalvány, amellyel a munkáltató béren kívüli juttatást biztosít az alkalmazottai részére. A Széchenyi Pihenő Kártya az emberek életminőségén és egészségmegőrzésén kíván javítani.

A kártya keretösszege

A SZÉP Kártya maximális éves kerete 450 ezer forint. Ez az összeg három meghatározott részre (alszámlára, zsebre) különül el a kártyán. A szálláshely alszámlára maximum évi 225 ezer forint, a meleg étkezés, vendéglátás alszámlára 150 ezer forint, míg a szabadidős és rekreációs célokra 75 ezer forint utalható legfeljebb.

Kibocsátó pénzintézetek

Jelenleg három pénzintézet jogosult a SZÉP Kártya kibocsátására, ezek az OTP Bank, a K&H Bank és az MKB Bank. A szigorú jogszabályi háttér miatt a kibocsátott kártyák használatában érdemi különbség nincs, eltérhet azonban az egyes bankok társkártyával, vagy a kártya pótlásával kapcsolatos eljárása. Egységes az is, hogy a társkártyák számát nem korlátozzák, a gyártás díja azonban a főkártya tulajdonosát terheli. Az elkészült plasztikkártyákat a kibocsátó banktól, vagy a munkáltatótól lehet átvenni.

A kártyakibocsátó pénzintézetek számára szükséges személyazonosító alapadatok mellett (név, pontos lakcím) szükség van a dolgozó adóazonosítójának, esetenként TAJ számának megadására is. Az értesítések megkönnyítésére javasolt megadni az e-mail címet és a telefonszámot is.

Igénybe vehető szolgáltatások

A SZÉP Kártyán rendelkezésre álló juttatási keret három alszámla közt osztható meg. Az egyes alszámlák (zsebek) összege az alábbi módon használható fel.

A „Szálláshely” alszámla terhére évi 225 ezer forint határig:
 • szálláshely szolgáltatás
 • belföldi utazásszervezés (előre összeállított csomagok esetén)
A „Vendéglátás” alszámla terhére évi 150 ezer forint határig:
 • éttermi és mozgó vendéglátás
 • egyéb vendéglátás
 • szálláshely szolgáltatás
A „Szabadidő, rekreáció” alszámla terhére évi 75 ezer forint határig:
 • egyéb humán egészségügyi ellátás (a kórházi, orvosi és fogorvosi ellátáson túli egészségügyi szolgáltatások, amelyek nem foglalnak magukban orvosi gyógykezelést, ide tartozik például az ápolói, szülésznői, fizioterápiás ellátás, munkaterápia, beszédterápia, gyógymasszázs, csontkovácsolás, homeopátiás kezelés)
 • előadó-mûvészeti szolgáltatás
 • múzeumi tevékenység
 • növény- és állatkert, természetvédelmi terület mûködtetése
 • vidámpark, szórakoztatóipari tevékenység
 • máshová nem sorolt egyéb szórakoztatás, szabadidős tevékenység
 • fizikai közérzetet javító szolgáltatás (például masszázs, fogyasztó szalonok, szolárium)
 • testedzési szolgáltatások
 • egyéb sporttevékenység (verseny- és lovas istállók tevékenysége)
 • belvízi személyszállítás
 • egyéb foglalás (idegenvezetés)
 • szálláshely szolgáltatás

Fizetés a kártyával

A kártya elfogadó helyeken bankkártya-terminál (POS) használatával, internetes felületen, vagy telefonos ügyfélszolgálat igénybe vételével lehet a szolgáltatás költségeit rendezni. A kártyahasználat során minden esetben szükséges a személyazonosság igazolása. POS terminálon történő fizetéskor a bizonylatot a kártya tulajdonosának alá kell írnia. A SZÉP Kártya elfogadóhely számára csak emiatt nem kötelező a számla kiállítása. (Az Üdülési Csekk esetében kötelező volt.)

Az elektronikus utalvány nem váltható át készpénzre, vagy készpénzt helyettesítő eszközre, nem lehet továbbá pénzfelvételre használni, mivel nem minősül bankkártyának.

A rendelkezésére álló teljes keret felhasználható, elkölthető belföldön, a legkülönfélébb kártya elfogadó helyeken.

Meddig fizethetünk vele? A felhasználás időtartama

A SZÉP Kártyára átutalt juttatást az adott évet követő naptári év végéig lehet felhasználni. (Ez a 2012-ben biztosított összegeknél 2013. december 31-ét jelenti.) Ha a kártyabirtokos a kártyán lévő keretet a határidőig nem használja fel, az összeg elvész. A kibocsátó banknak az elveszített összeget nem kell visszafizetnie sem a munkáltató, sem a munkavállaló felé.

A kártya érvényességének időtartama minimum 3, maximum 5 év. Amennyiben a munkáltató a kártyára 24 hónapon keresztül nem utal semmilyen támogatást, a kibocsátó bank a kártyát visszavonhatja. A visszavonásról a kártyatulajdonost a banknak legalább két hónappal előre tájékoztatnia kell.

Az alszámlák között utólag nem lehet átcsoportosítani!

A kártya alszámláira utalt összegeket csak a jogszabály által meghatározott célokra lehet felhasználni. Az egyes zsebek között az összegek nem mozgathatók. A munkáltató a munkavállalót bevonva dönt arról, hogy az általa biztosított juttatás mekkora összeggel és melyik alszámlára érkezzen. Ugyanakkor a munkáltató felelőssége annak figyelése, hogy a juttatási összeg a cafeteria kedvezményes adózású felső határait mikor lépi túl.

A kibocsátó pénzintézetek személyre szóló elektronikus nyilvántartást vezetnek az egyes munkavállalók juttatásairól. A naprakész egyenleg a bankok internetes felületéről vagy telebank szolgáltatása révén a kártyatulajdonosok számára bármikor elérhető.

Közteher: munkavállalóknak nincs!

A munkavállalók szemszögéből a kártyára utalt összeg adómentes (nettó) juttatás. A munkáltatók fizetik az államkasszába a béren kívüli juttatások után az összeg 30,94%-át (16% SZJA és 10% EHO az adóalap 1,19-szeresére). A SZÉP Kártyára adható maximális keret mellett még évi 50 ezer forint egyéb jellegû cafeteria juttatás adózik kedvezményesen. Nagyon kell figyelni, hogy amennyiben a kedvezményes adózással adható összeget, vagy az évi 500 ezer forintot meghaladják a kifizetések, akkor a többlet után a munkáltatók által fizetendő közteher már 51,17% (16% SZJA és 27% EHO az adóalap 1,19-szerese után).

Forrás: www.szepkartya.hu
 
 
Apartman Eged Vendégház Eger, Olcsó egri szállás, Olcsó szállás Egerben, Szépkártya elfogadóhely, Eger Vendégház, Eger Apartman, Apartmanház, Egri szálláshelyek, Szálláshely Egerben, Szépasszony-völgy, Család barát vendégház, apartman, Széchenyi pihenőkártya, Szépkártya, OTP Szépkártya elfogadóhely, MKB Szépkártya elfogadóhely, K&H Szépkártya elfogadóhely, Magánszállás, Egyéb szállás, Eger Panzió, Csoportos nyaralás, Csoportkedvezmény, Gyermekkedvezmény, Üdülés, Akció, Csomagajánlat, Apartman Egerben, Apartmanház Eger, Észak-Magyarország, Heves megye, Eger, WiFi, Internet használat, Ingyenes transzfer, Hétköznapi akció, Hosszú hétvége, Ajándék éjszaka, Csomag családoknak, Kiemelt Ünnepnapok.


Apartman Eged Vendégház - 3300 Eger, Nagy-Eged u. 48. Tel.: 06-30-380-5218
www.egereged.hu

Counter Site
Stats Meter (2011. December 1.óta)

 
© Copyright: 2007-2013. Apartman Eged Vendégház Eger. Minden jog fenntartva!